blank
0533 663 32 23
750 TL Üzeri Ücretsiz Kargo, Sepette Özel İndirim!

Doğal Taşların Temizliği Nasıl Yapılmalı?

blank

Doğal Taşların Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Çoğu insan ya evinde ya aksesuar olarak doğal taş taşımayı seviyor. Peki, bu doğal taşların temizliği nasıl yapılmalı konusunda bilinçli miyiz?

Doğal taşlar ortamın ve kişilerin enerjisini alır. Öncelikle doğal taşı yeni aldıysanız ya da sizden başkası dokunduysa mutlaka temizlemelisiniz. Çünkü dokunan kişinin negatif enerjisi taşa yüklenmiştir. Bu nedenle taştaki kötü enerji size geçebilir. Bu sayede enerjisel olarak taş nötrlenmiş olur. Doğal taşların temizliği için birden fazla yönteme başvurabilirsiniz. Renklerine, yapısına göre bu yöntemler değişiklik göstermektedir.

Su ile Temizlenen Taşlar

Doğal taşların temizliği kapsamında her taşı su ile yıkayamayız. Bazı taşlar hassas olmasından dolayı su içerisinde parçalanabilirler. Bazı taşlar ise su ile temizlemeye uygundur. Bu yöntem iki türlüdür;

Akan Suda Doğal Taş Temizliği

Suyun taştaki enerjiyi nötrleştirdiği söylenir. Şelale, nehir gibi akan sular bu yöntem için daha etkili. Lakin böyle bir imkanınız yoksa musluk suyunda da temizleyebilirsiniz. Öncelikle taşınız tamamen suyun içerisinde olmalı. Tatlı suda en fazla 24 saat bekletebilirsiniz. Sonrasında iyice kurulayınız. Kurulama işleminin ardından gün ışığı ya da ay ışığı alacak bir yere koyup bekletiniz. İşte taşınız o kötü enerjiden arınmış oldu.

Modavit, Selenit, Florit, Labrodonit, Kalsit ve Opal taşları için su ile temizleme yöntemi tavsiye edilmemektedir.

Tuzlu Su ya da Deniz Suyunda Doğal Taş Temizliği

Denizden gelen taşlar için harika bir yöntem. Doğal taşların temizliği için az miktarda deniz suyu işinizi görecektir. Deniz suyu yoksa 3 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı deniz tuzu ekleyiniz. Tuzlu suda temizlenen doğal taşlar; Obsidiyen, Kuvars, Kuvars, Ametist, Kaplan Gözü, Sitrin, Rutil Kuvars, Jasper, Aventurin’dır.

Toprak ve Güneş ve Piramit Altında veya Bakır Zemin ile Temizlenen Taşlar

Suda temizlenmesi mümkün olmayan taşları toprağa gömerek ya da piramit altında temizleyebiliriz. Su almayan bir yer olması gerekiyor. En az 24 saat bekletiniz. Bunun dışında gün ışığı alan bir yere koyarak güneşten yararlanabilirsiniz. Güneş ışığı taşın enerji ile dolmasını sağlıyor. Bir başka yöntem olarak bakır zemin üzerinde taşınızı bekleterek de nötrleşmesini sağlayabilirsiniz.

Son olarak, Kiyanit, Sitrin, Azatulit gibi taşlar kendi kendilerini temizler.

Özetle taşınızın enerji vermediğini düşünüyorsanız bu yöntemlerle taşınızı temizlemenizi tavsiye ederiz.

İlginizi Çekebilir

Doğal Taş Ürünlerimize Göz Atın




En Yeni Ürünlerime Göz Atın

error: İçerik korunmaktadır !!