0533 663 32 23
2.000 TL Üzeri Ücretsiz Kargo, Vi 5 Yaşında!
2.000 TL Üzeri Ücretsiz Kargo, Vi 5 Yaşında!
0533 663 32 23

Bakır Varken Kim Korkar Bakteriden

Bakır Varken Kim Korkar Bakteriden

Çağın getirdiği nüfus yoğunluğu ile birlikte, günlük hayatımızda daha çok bakteri ve mikropla temas halinde oluyoruz. Bağışıklık sistemimiz savaşmaya çalışsa da çoğu zaman başarılı olamıyor ve hastalanıyoruz. Peki size bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve sizi bakterilerden koruyacak bir mucize ile tanıştırsam?

Bakır Tarihi nedir?

Sizi tanıştırmadan önce, tarihi hakkında biraz bilgi vereyim ????

1975’te Majno, eski bakır bileşiklerinin antibakteriyel yeteneklerini yeniden üreten ve deneysel olarak gösteren ilk kişiydi. Smith Papirüsü’nde adı geçen bakır bileşiklerini yeniden oluşturarak malakit ve krizokol’u ince bir toz haline getirdi ve bakırı sirkeden buhara dönüştürerek bilinen en eski yöntemle verdigris yaptı. Daha sonra üç farklı bileşiği bir yaradan izole edilmiş üç bakteri ile aşıladı ve üç bileşiğin yakınında hiçbir bakterinin büyümediğini keşfetti, böylece antiseptik yeteneklerine dair kanıt sağladı.

1990’larda, Bill Keevil ve ekibi, Birleşik Krallık’taki Southampton Üniversitesi’nde önemli araştırmalar yaptı. Bakırdan yapılmış tesisat sistemlerinde, paslanmaz çelik veya plastikten yapılmış sistemlere göre bakterilerle ile daha düşük seviyelerde etkileşime girdiğini gözlemlediğinde ilgisini çekti. Geniş bir mikrop spektrumu ve farklı koşullar (sıcaklık ve nem) altında yapılan testler de dahil olmak üzere bir dizi laboratuvar testi yoluyla, bakır ve bakır alaşımlarının antimikrobiyal yeteneğini doğruladı.

Bill Keevil’in ekibi, paslanmaz çelik, bakır ve bakır alaşımları gibi farklı metal yüzeylerde yüksek konsantrasyonlarda Escherichia coli bakterilerinin hayatta kalmasını test etti ve paslanmaz çelik üzerinde 28 günden fazla hayatta kaldığını gösterdi. Buna karşılık, bir bakır yüzey üzerinde sırasıyla 20°C ve 4°C’de 90 ila 270 dakika sonra hiçbir bakteri bulunmadı. Bakırın alaşımları da ayrıca antibakteriyel yeteneği de göstermiştir, bu sayede artan bakır konsantrasyonları ile etki artmıştır.

Listeria monocytogenes’in 25 farklı metal alaşımı üzerindeki hayatta kalma sürelerine bakarak araştırmalarına devam ettiler ve paslanmaz çeliğe kıyasla bakır bazlı alaşımlarda hayatta kalma sürelerinde büyük bir azalma buldular. Paslanmaz çelikte, 24 saat sonra canlı bakteriler hala alınabilirken, bakır alaşımlarında 60 dakika sonra canlı bakterin alınamadığını keşfettiler. Yapılan deneylerde bakırın ayrıca antibiyotiğe dirençli bakterilere karşı da etkili olduğu gösterilmiştir.

Eğer çok sık hasta oluyorsanız, bakırın mucizesiyle hemen tanışmanızı öneriyoruz.

Bu mucize sayesinde kim korkar bakterilerden

Sizi Güvende Hissettirecek Ürünlerimiz

En Yeni Ürünlerime Göz Atın

Dikkatinizi Çekebilir >

Bakteri Öldüren Bakır